В’ялені томати: рецепт в домашніх умовах

Вяленые томаты рецепт

Осінь – пора овочів. Роблячи заготівлі на зиму, крім традиційних, не забудьте про досить простий, але оригінальний рецепт з ароматних помідорів-вершків — в’ялених томатів. Приготуйте їх у духовці і Ви отримаєте чудовий додаток до страв середземноморської кухні або просто відмінну закуску. Крім того, у в’ялених томатах повністю збережені всі корисні властивості та аромат свіжих помідорів. Скільки часу потрібно на підготовку та в’ялення та як правильно зберігати в’ялені томати?

Як приготувати в’ялені помідори?

Для початку потрібно запам’ятати, що для в’ялення найкраще підходять стиглі помідори сортів “вершка” або “чері”. Вони більш тверді з пружною м’якоттю, тому менше деформуватимуться під час підготовки і збережуть свій сік безпосередньо під час процесу приготування.

Не варто забувати, що під час в’ялення помідори висушуються мінімум у 10 разів і зменшуються у розмірі приблизно вдвічі. Це необхідно враховувати при виборі посуду для подальшого зберігання.

Інгредієнти для приготування в’ялених томатів:

  • зрілі помідори з розрахунку 1-1,5 кг на один лист
  • оливкова олія
  • суміш улюблених трав (орегано, розмарин, базилік, чебрець)
  • часник
  • перець чилі
  • сіль

Енергетична цінність в’ялених томатів:

  • Калорійність: 2940 калорій
  • Жири: 305 грам
  • Білки: 7,7 грам
  • Вуглеводи: 49,3 г

Покроковий рецепт в’ялених помідорів у домашніх умовах:

  • Помідори добре промиваємо та просушуємо.
  • Розрізаємо навпіл і видаляємо білу частину та плодоніжку.
  • Акуратно за допомогою ложки видаляємо насіння та зайву м’якоть, яку в жодному разі не викидаємо. Вона стане в нагоді для подальшого використання.
  • Литва або грати застилаємо кухарським папером або пергаментом і злегка збризкуємо маслом (в ідеалі — оливковою, але підійде будь-яка олія без запаху, наприклад, рафінована соняшникова).
  • Духовку нагріваємо до 40-60 градусів, тобто весь процес відбувається за мінімальної температури, до якої може нагріватися Ваша духовка.
  • Викладаємо помідори зрізом вгору і злегка солимо їх, щоб витягнути зайву вологу.
  • Сушимо помідори протягом 5-7 годин зі злегка відкритою духовкою.

Leave a Reply