Севіче: три смачні рецепти з креветками, річковою рибою та гребінцями

Севіче — це традиційна страва латиноамериканської кухні. Його вигадали перуанські рибалки, які, виходячи в море, не мали змоги приготувати повноцінний обід чи вечерю зі свіжого улову. Тому просто поливали рибу, гребінці, креветки чи інші дари моря соком лимона, лайма чи апельсина і вживали їх у їжу. Як готують страву севіче зараз?

Як приготувати севіче

Спосіб його приготування дуже простий: свіжу морську рибу або морепродукти нарізають тонкими шматочками і маринують не менше півгодини в цитрусовому соці. За бажанням додають часник, червону або ріпчасту цибулю, пекучий перець, зелень селери, м’яти, петрушки та кінзи, сіль і свіжомелений перець. Часто до севіче додають авокадо, солодкий перець, помідори або томатний соус.

Читайте також: Рецепт гуакамоле — закуска на основі авокадо

Головна умова при приготуванні севіче — риба чи морепродукти мають бути найсвіжішими.

Рецепт севіче з окуня

Інгредієнти для севіче з риби:

  • 500 грам філе морського окуня
  • сік 3 лимонів
  • сік 3 лаймів або 2 апельсинів
  • половина червоного солодкого перцю
  • половина зеленого солодкого перцю
  • половина стручка гострого перцю (за бажанням кількість можна збільшити)
  • 1 червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • пучок зелені кінзи чи петрушки
  • сіль
  • щіпка кайєнського перцю
  • свіжомелений чорний перець

Cевіче з окуня рецепт

Як готувати севіче з окуня – покроковий рецепт:

  1. Філе окуня нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Солодкий перець нарізаємо кубиком.
  3. З гострого перцю акуратно видаляємо насіння та подрібнюємо.
  4. Червону цибулю нарізаємо півкільцями.
  5. Часник подрібнюємо за допомогою пресу чи ножем.
  6. Зелень дрібно нарізаємо.
  7. Змішуємо всі інгредієнти страви севіче, поливаємо соком лимонів та лаймів (апельсинів), солимо та перчимо.
  8. Залишаємо в холодильнику на годину.
  9. Викладаємо у страву або порційні тарілки та подаємо.

Читайте також: Запечена скумбрія в духовці — простий смачний рецепт

Рецепт севіче із морського гребінця

Інгредієнти:

  • 500 грамм морського гребінця
  • сок 2 лимонів
  • сок 2 лаймів
  • 1 цибуля
  • 1 солодкий червоний перець
  • 1 гострий перець
  • пучок зеленої цибулі
  • зелень кінзи або петрушки
  • 1 столова ложка оцту
  • 2 столові ложки оливкової олії.
  • 2 чайні ложки гострої гірчиці
  • сіль або соєвий соус
  • свіжомолотий перець

Севіче з морського гребінця рецепт

Спосіб приготування севіче з гребінців:

  1. Морські гребінці промиваємо під проточною водою і на кілька секунд опускаємо в окріп.
  2. Гребінці просушуємо.
  3. Цибулю подрібнюємо.
  4. Солодкий перець нарізаємо кубиком.
  5. З гострого перцю акуратно видаляємо насіння та подрібнюємо.
  6. Гребінці змішуємо з цибулею, солодким та гострим перцем, додаємо оцет, гірчицю, оливкову олію та сік лимонів та лаймів. Все перемішуємо.
  7. Солимо, перчимо і додаємо нарізану зелень цибулі та кінзи.
  8. Залишаємо маринуватися в холодильнику на добу.
  9. Викладаємо севіче на листя улюбленого салату і подаємо.



Рецепт севіче з креветками:

Інгредієнти:

  • 500 г очищених креветок
  • сік 4 лимонів
  • 1 червона цибуля
  • 1 зубчик часнику
  • половина червоного солодкого перцю
  • 1 гострий перець
  • 1 авокадо
  • 1 помідор
  • зелень кінзи та селери
  • щіпка цукру
  • сіль

Севіче із креветок рецепт

Спосіб приготування севіче з креветками:

  1. Очищуємо креветки.
  2. Червону цибулю подрібнюємо.
  3. Часник подрібнюємо за допомогою преса чи ножем.
  4. Солодкий перець нарізаємо кубиком.
  5. З гострого перцю акуратно видаляємо насіння та подрібнюємо.
  6. Помідор очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиком.
  7. Авокадо нарізаємо довільно.
  8. Змішуємо всі інгредієнти севіче, поливаємо соком лимона, солимо, посипаємо цукром і додаємо дрібно нарізану зелень.
  9. Маринуємо в холодильнику не менше години.
  10. Викладаємо готове севіче у страву або порційні тарілки та подаємо.

Страву севіче також називають севічи, севіча или севісе.

Leave a Reply