Скумбрія в духовці. Новий смак знайомої риби + рецепт

Рецепт скумбрии в духовке

Скумбрія належить до сімейства скумбрієвих загону окунеподібних. Вона легко засвоюється організмом, а в ста грамах цієї смачної та корисної риби міститься половина денної норми білка. Крім цього, вона багата на вітаміни і мікроелементи. Які вітаміни та мікроелементи містяться в скумбрії та як приготувати її, щоб збереглася вся користь?

Вітаміни A, І і D, калій, натрій, магній, фосфор, йод, кальцій, цинк, фтор, нікотинова кислота і Омега-3 — все це міститься в скумбрії та сприятливо впливає на організм людини і сприяє запобіганню низки захворювань. Особливо корисна ця риба майбутнім і годуючим мамам, дітям та підліткам.

Скумбрія в духовці: рецепт  з овочами

Великою популярністю та простотою приготування користується скумбрія, запечена у фользі на грилі або в духовці, слабосолона або копчена гарячим і холодним способом. Ніжний смак риби практично не потребує додаткових приправ. Достатньо лише збризнути скумбрію лимонним соком, додати свіжомелений перець і цього достатньо для подальшого приготування. Головне — не забувати, що риба готується дуже швидко і її легко пересушити.

Запечена скумбрія в духовці: рецепт на овочевій подушці

Запечена скумбрія в духовці

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4

Скумбрія в духовці. Енергетична цінність:

  • Калорійність: 917 калорій
  • Жири: 63 грами
  • Білки: 92 грами
  • Вуглеводи: 4,1 грам

Дивіться також: Річкова форель в духовці. Простий рецепт

Інгредієнти: запечена скумбрія в духовці на овочевій подушці:

  • 2-3 невеликі скумбрії
  • 4 моркви
  • 3 цибулини
  • 1 лимон
  • суміш прованських трав
  • свіжомелений перець
  • оливкова олія
  • сіль

Спосіб приготування: скумбрія в духовці:

  1. Скумбрію обробляємо та філуємо.
  2. Відварюємо моркву або попередньо запікаємо у фользі до напівготовності і нарізаємо кільцями.
  3. Цибулю нарізаємо півкільцями і злегка обсмажуємо на оливковій олії.
  4. У форму для запікання, змащену олією, викладаємо цибулю та моркву.
  5. Зверху викладаємо філе скумбрії, попередньо поперчивши, посоливши і збризнувши лимонним соком.
  6. Посипаємо сумішшю прованських трав і поливаємо оливковою олією.
  7. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
  8. Запікаємо скумбрію 30-35 хвилин.
  9. Скумбрія в духовці з овочами готова! Подаємо гарячою.

Leave a Reply