Річкова форель запечена в духовці

Форель речная рецепт

Швидкий і простий спосіб приготувати річкову форель — це запекти її на грилі або просто в духовці. Риба виходить дуже ніжною та соковитою. Як приготувати? Читайте далі.

Як приготувати річкову форель?

Головне — стежити за часом, щоб не перетримати і не пересушити форель в духовці або на грилі. Кілька гілочок улюбленої зелені, лимон, імбир, ароматне оливкове масло і свіжомелений перець — ваша вечеря готова. Подавайте з улюбленими овочами чи просто поливайте соком лимона та насолоджуйтесь смаком.

Як приготувати річкову форель

Форель річкова в духовці – інгредієнти:

  • форель річкова
  • 2 цибулини
  • половина лимона
  • шматочок свіжого імбиру
  • свіжий розмарин або суміш трав для риби
  • сіль
  • свіжомелений перець
  • оливкова олія

Читайте також: Скумбрія в духовці рецепт — простий рецепт

Як приготувати форель в духовці:

  1. Річну форель очищуємо від луски за допомогою ножа чи рибочистки. Видаляємо нутрощі та зябра. Добре промиваємо та висушуємо за допомогою паперового рушника. Робимо кілька поздовжніх надрізів з обох боків.
  2. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  3. Форму для запікання збризкуємо оливковою олією.
  4. Робимо овочеву подушку — на дно форми викладаємо нарізану півкільцями цибулю.
  5. Форель річкову солимо та перчимо.
  6. Усередину укладаємо дрібно нарізаний імбир, часточки лимону, трави.
  7. Викладаємо рибу у форму на цибульні півкільця, збризкуємо оливковою олією та запікаємо 30 хвилин. За бажанням останні 5-7 хвилин можна запікати під грилем.
  8. Дістаємо форель із духовки, подаємо з лимоном або лаймом та овочами. За бажанням використовуємо улюблений соус для риби.
  9. Форель запечена в духовці готова!

Leave a Reply