Слабосолона сьомга в домашніх умовах. Рецепт приготування

Слабосоленая семга рецепт

Рецепт слабосоленої сьомги – простий і доступний. Найголовніше в сьомзі домашнього приготування – найсвіжіше рибне філе. Вся решта підготовки займає лічені хвилини, а необхідні для цього продукти обов’язково знайдуться в кожному будинку. Які тонкощі приготування необхідно знати?

Невеликий нюанс: для засолювання сьомги краще використовувати морську сіль великого помелу. Це дозволить рибі просолитись рівномірно.

Енергетична цінність слабосоленої сьомги:

  • Калорійність: 146 калорій на 100 грам
  • Жири: 6,2 грам
  • Білки: 20,4 грам
  • Вуглеводи: 4,1 грам

Інгредієнти для маринаду слабосоленої сьомги:

  • 1 кг філе свіжої сьомги зі шкірою
  • 2 столові ложки великої морської солі
  • 1 столова ложка цукру (білого чи коричневого)
  • чорний мелений перець
  • жменя рожевого або червоного перцю горошком
  • невеликий пучок кропу

semga-slabosolenaya

Читайте також: Спеції для риби + рецепт оригінальної приправи

Рецепт приготування слабосоленої сьомги:

  1. Філе сьомги миємо і просушуємо паперовим рушником.
  2. За допомогою пінцету чи руками акуратно, щоб не пошкодити філе, видаляємо кістки.
  3. Змішуємо сіль із цукром та чорним перцем.
  4. Половину отриманої суміші висипаємо у форму, в якій буде солитися сьомга.
  5. Укладаємо філе сьомги шкірою вниз.
  6. Зверху розподіляємо половину суміші солі, цукру і чорного перцю, що залишилася.
  7. Посипаємо рибу перцем горошком та порізаним кропом.
  8. Форму щільно закриваємо та залишаємо в холодильнику на 12 годин. Можна використовувати гніт.
  9. Через 12 годин за допомогою ножа та паперового рушника акуратно видаляємо зайву сіль, перець та кріп.
  10. Зливаємо рідину, яка утворилася від засолення сьомги.
  11. Слабосолона сьомга в домашніх умовах готова!
  12. Нарізаємо тонкими скибочками та подаємо до столу з соусом до риби.

Читайте також: Рецепт карпачо із лосося

Якщо використовується риба більшого розміру, то час засолювання рекомендується збільшити до 24 годин. Така риба може зберігатися в холодильнику до тижня.

Leave a Reply