Рецепт доради по-прованськи: корисна страва за 10 хвилин

Рецепт дорада

Дорада цінується любителями риби за ніжне та ароматне м’ясо, а також за практично повну відсутність кісточок. Для багатьох це є вирішальним аргументом при виборі сорту риби для приготування вдома або замовлення в ресторані. Для шанувальників здорового харчування ця риба ідеальна — у 100 г філе міститься всього 1,8 г жиру. Як готують дорадо?

Як приготувати дорадо

Готують дорадо різними способами. Цікавий факт, що її можна вживати навіть сирою, у вигляді сашимі. Звичайно, риба в такому разі має бути ідеально свіжою. Найчастіше дорадо запікають у духовці або готують на грилі. До неї підходять будь-які гарніри та майже всі соуси.

Читайте також: Рецепт: річкова форель запечена в духовці

Необхідно пам’ятати, що ця риба не потребує тривалої теплової обробки. Щоб не зіпсувати дорадо і не пересушити, запікати її в духовці слід хвилин 10-15, а якщо готувати на грилі, то достатньо декількох хвилин для кожної сторони.

Щоб риба не деформувалася під час приготування, рекомендується робити поздовжні надрізи на шкірці.

Інгредієнти для дорадо в духовці по-прованськи:

  • дорада
  • лимон
  • суміш прованських трав
  • часник
  • свіжий розмарин
  • морська сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • оливкова олія

Читайте також: Рецепт запеченої скумбрії в духовці

Спосіб приготування та рецепт дорадо по-прованськи:

  1. Очищуємо дорадо від луски, видаляємо нутрощі та зябра, промиваємо та просушуємо.
  2. Із боків риби, від хребта до черевця, робимо неглибокі поздовжні надрізи.
  3. У середину дорадо кладемо свіжий розмарин і кілька частинок лимона.
  4. Солимо, перчимо і посипаємо сумішшю прованських трав. Поливаємо дорадо оливковою олією.
  5. Запікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин під грилем.
  6. Дорада у духовці готова! Подаємо рибу з овочами.

Фото: shutterstock

Leave a Reply