Хек (мерлуза) з вонголе у ​​зеленому часниковому соусі

Хек рецепт

Хек – проста у приготуванні риба, яку складно зіпсувати. Головне – не пересушити. Але з таким соусом це просто неможливо. В Іспанії, звідки родом цей рецепт, зелений часниковий соус дуже популярний. Він є основою для приготування багатьох страв з риби та морепродуктів. Що є основою соусу та які інгредієнти можуть його доповнити?

Основа зеленого соусу – дрібно подрібнені петрушка та часник, змішані з оливковою олією. Опціонально можна додати біле вино (обов’язково сухе), сік лимону або борошно.

Читайте также: Рецепт дорадо в духовці. Корисна страва за 10 хвилин

Інгредієнти для хеку з вонголе у зеленому часниковому соусі:

  • тушки хека
  • вонголе 7-10 штук
  • часник
  • пучок зелені петрушки
  • сік лимону
  • біле сухе вино
  • оливкова олія
  • лавровий лист
  • сіль
  • свіжомелений перець

Хек запечений рецепт

Читайте також: Рецепт: скумбрія в духовці

Спосіб приготування хеку з вонголе в зеленому соусі:

  1. Спочатку готуємо соус для хеку. Для цього дуже дрібно подрібнюємо часник та петрушку. Після цього на сковороді розігріваємо оливкову олію, занурюємо до неї спочатку часник, потім – зелень.
  2. Вичавлюємо сік лимона і додаємо трохи вина, перемішуємо і трохи прогріваємо соус.
  3. Хек (мерлузу) ріжемо на порційні шматки, добре просушуємо за допомогою паперового рушника, трохи солимо і перчимо за смаком, викладаємо в соус на сковороду.
  4. Вонголе добре промиваємо і також викладаємо на сковороду.
  5. На невеликому вогні, щоб соус не горів, обсмажуємо рибу з одного боку 10-12 хвилин, перевертаємо і обсмажуємо стільки ж з іншого.
  6. У процесі приготування додаємо до страви лавровий лист.
  7. Готовий хек з вонголе викладаємо на тарілки, поливаємо соусом і одразу ж подаємо.

Ті вонголе, які в процесі приготування не розкрилися, викидаємо. 

Хек добре поєднується з овочами, тому подати його можна, наприклад, із зеленим горошком та спаржею.

Фото: flickr

Leave a Reply