Гарбузовий крем-суп рецепт

Готування гарбузового крем-супу — це чудовий спосіб насолодитися осінніми смаками та зберегти тепло у холодну пору року. Отже, рецепт гарбузового крем-супу!

Інгредієнти для гарбузового крем-супу:

  • 1 гарбуз середнього розміру (приблизно 1,5-2 кг), очищений та нарізаний на кубики
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2-3 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 4 стакани овочевого бульйону (або води)
  • 2-3 ложки оливкової олії
  • сіль і перець за смаком
  • 1/4 стакана вершків або сметани для прикраси (опціонально)
  • свіжа зелень (на вибір для прикраси)

Як готувати гарбузовий крем-суп?

  • підігрійте у каструлі оливкову олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та дрібно нарізаний часник і смажте їх до м’якості та прозорості цибулі.
  • далі додайте нарізаний гарбуз, смажте його разом з цибулею та часником протягом кількох хвилин.
  • влийте бульйон (або воду) до гарбузової суміші та доведіть до кипіння.
  • зменшіть вогонь і тушкуйте суп протягом 20-25 хвилин або до того часу, поки гарбуз не стане дуже м’яким і буде розпадатися.
  • за кілька хвилин до закінчення приготування додайте куркуму для яскравого кольору та підсилення смаку супу.
  • соліть і перчіть суп за власним смаком.
  • після вимкнення вогню залиште суп трохи охолонути.
  • використовуйте блендер, щоб змішати суп до отримання кремоподібної консистенції.
  • для прикраси перед подачею гарбузового крем-супу, за бажанням, можна використати вершки чи сметану, а також свіжу зелень.
    Можете подавати гарбузовий крем-суп зі свіжим хлібом чи гарячими крутонами.

Leave a Reply