Гуакамоле. Традиційний рецепт. Мексиканська класика, відома всім

Цей гострий соус на основі авокадо може бути прекрасною закускою, а часто навіть гарніром до риби або м’яса. Страва — мексиканська, але відома і улюблена вона у багатьох країнах світу. Особливу популярність гуакамоле набуло у вегетаріанців і недарма: при приготуванні використовуються лише свіжі овочі та зелень. Які інгредієнти лежать в основі страви і чим можна “розбавляти” її смак?

Як приготувати гуакамоле

Звичайно, готують гуакамоле скрізь по-різному, додаючи різні інгредієнти або варіюючи їх кількість по-своєму, але основа незмінна — авокадо, лайм (легко замінюємо на лимон) і сіль.

Сьогодні спробуємо таке поєднання, як на мене, найбільш вдале.

Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 1

Енергетична цінність:

  • Калорійність: 160 калорій
  • Жири: 15,6 грам
  • Білки: 1,7 грам
  • Вуглеводи: 6,9 грам

Інгредієнти для гуакамоле:

  • стигле авокадо
  • лайм (або лимон)
  • помідор
  • гострий зелений чи червоний перець
  • солодкий зелений перець
  • часник
  • червона цибуля (можна замінити на шалот, зі звичайною цибулею гуакамоле буде мати дуже різкий аромат і смак, на мій погляд)
  • зелень кінзи (коріандра)
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • крапелька соусу Табаско
  • оливкова олія

Спосіб приготування Гуакамоле – покроковий рецепт:

  1. Авокадо очищаємо, виймаємо кісточку та нарізаємо довільно. Поливаємо соком лимона або лайма, щедро, щоб не потемнішало.
  2. Цибулю нарізаємо кубиком.
  3. Помідор очищаємо від шкірки та дрібно нарізаємо.
  4. Перець, і солодкий, і гострий, очищаємо від насіння та подрібнюємо.
  5. Дрібно рубаємо часник та кінзу.
  6. Всі інгредієнти гуакамоле складаємо в чашу блендера та подрібнюємо.
  7. Перчимо, солимо і додаємо крапельку Тобаско, зовсім трохи оливкової олії і ще трохи соку лайма або лимона.
  8. Все ще раз подрібнюємо у блендері до однорідного стану. Гуакамоле готовий!

Звичайно, за бажання можна використовувати вилку, ніж та ступку, але у випадку з блендером – це просто швидше та зручніше. Гостроту гуакамоле регулюємо на смак, не забуваємо пробувати в процесі. Подаємо до риби, м’яса, чіпсів або просто намазуємо на хліб за бажанням.

Leave a Reply