Мідії у вершковому соусі з часником

мидии в сливочном соусе

Мідії — це не лише смачно, але ще й дуже корисно. Крім того, страви з мідій готуються дуже швидко, тому багато часу на приготування вишуканої вечері Ви не витратите.

Як підготувати та правильно приготувати мідії у вершковому соусі?

Основне правило, коли ви готуєте свіжі мідії в черепашках: добре вимити їх, попередньо на півгодини замочивши в холодній воді, і ретельно відібрати раковини, що вже розкрилися — вони непридатні для вживання в їжу. Якщо Ви готуєте із заморожених, то розморозьте їх у холодильнику та добре промийте.

Читайте також: Мідії. У чому користь і як приготувати. Мідії у білому вині

Вам залишиться лише порізати необхідні продукти та добре прогріти сотейник. За бажанням можете використовувати сковороду WOK.

Енергетична цінність страви:

  • Калорійність: 356 калорій
  • Жири: 26,3 грам
  • Білки: 26 грам
  • Вуглеводи: 5 грам

Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2

Інгредієнти для мідій у вершковому соусі:

  • 1 кг свіжих або заморожених мідій у стулках
  • 5 зубчиків часника
  • 150 мл 10% вершків
  • 50 грам вершкового масла
  • пучок петрушки
  • свіжомелений чорний перець
Мидии в сливках

Мідії у вершках у стулках


Спосіб приготування та рецепт мідій у вершковому соусі з часником:

  1. 1 кг мідій в черепашках попередньо замочуємо в холодній воді, а потім добре очищаємо жорсткою металевою губкою від бруду.
  2. Розігріваємо сотейник або WOK.
  3. Розтоплюємо вершкове масло і додаємо дрібнонарізаний часник. Томимо на невеликому вогні пару хвилин.
  4. Висипаємо мідії в панцирі і добре перемішуємо з часником та олією. Готуємо 7-8 хвилин.
  5. Додаємо в сотейник або WOK вершки та добре перемішуємо мідії.
  6. Готуємо ще близько 10 хвилин на невеликому вогні або поки всі мідії не розкриються.
  7. Додаємо свіжомелений чорний перець, посипаємо зеленню петрушки і подаємо страву в глибоких тарілках, щедро полив мідії вершковим соусом.
  8. Мідії у вершках готові!

Читайте також: Устриці. Все, що потрібно знати про корисний делікатес

Фото: shutterstock

Leave a Reply