Мідії. У чому користь і як приготувати. Мідії у білому вині

Мідії — це їстівні двостулкові молюски. Звичайно, перш за все це смачні морепродукти. Але крім цього, мідії чудово фільтрують океанські та морські води, в яких їх розводять, і, очищаючи, пропускають через себе щодня 70-80 літрів води.

Користь мідій

Завдяки високому вмісту білка, який легко засвоюється, мідії є корисним та смачним низькокалорійним продуктом. Саме тому їх так цінують люди, які ведуть здоровий спосіб життя та дотримуються принципів правильного харчування.

Щоб краще засвоювалися корисні мінеральні солі, вітаміни та мікроелементи, що містяться в молюсках, їх слід вживати в їжу з великою кількістю овочів чи злаків.

Цікавий факт

Щорічно, починаючи з 2003 року, всі туристи та місцеві жителі збираються у болгарському місті Каварна (знаходиться неподалік Варни) на Фестиваль Мідій.

Як готувати мідії

Варто пам’ятати, що в їжу придатні тільки мідії з щільно закритими стулками, які при приготуванні легко розкритися. Якщо ви використовуєте заморожені мідії, перед приготуванням необхідно розморозити їх до кімнатної температури і по запаху визначити, придатні вони для подальшої обробки чи ні.

Читайте также: Устриці. Корисний делікатес

Рецепт мідій у білому вині

1 кг мідій необхідно попередньо замочити в холодній воді, а потім добре очистити жорсткою металевою губкою від бруду. Розкриті раковини необхідно викинути, вони непридатні для харчування.

  • Підготувати овочі. Велику солодку цибулину нарізати кубиком.
  • Подрібнити кілька зубчиків часнику та невеликий перець чилі. Якщо хочете, щоб страва не була дуже гострим, попередньо видаліть насіння з перцю.
  • Помідор опустити на кілька хвилин у киплячу воду, потім – холодну. Очистити від шкірки та нарізати кубиком.
  • Подрібнити зелень петрушки.

583658_999

  • У велику сковороду (зручніше використовувати сотейник або WOK) налити оливкову олію і розігріти до того моменту, коли піде легкий димок.
  • Обсмажити кілька хвилин цибулю із часником. Додати помідор, перець чилі та влити склянку білого вина, постійно помішуючи. Дати закипіти, щоби випарувався алкоголь. У сковороду висипати мідії та добре перемішати з овочами та вином.
  • Закрити кришкою на 5 хвилин|мінути| і дати покипіти на невеликому вогні.

Читайте также: Рецепт мідії у вершковому соусі

  • Вимкнути плиту, відкрити кришку і видалити мідії, що не розкрилися. Присипати блюдо рубаною петрушкою і подавати разом з соусом, що вийшов, часточкою лимона і келихом холодного білого вина.

Leave a Reply