Кальмари з зеленим горошком у томаті

Кальмары рецепт

Чим хороші кальмари? Крім безперечної користі, вони ще й дуже швидко готуються. А додавши свіжий або морожений зелений горошок у поєднанні із соковитими томатами, ми отримаємо яскраву та легку страву. Чим кальмари корисніші за м’ясо птиці та яловичини? Як зробити правильний томатний соус і що ми отримаємо в результаті?

Ні для кого не секрет, що м’ясо кальмара — це чистий білок. Крім того, в ньому величезна кількість вітамінів групи В, Е, С та РР, а крім цього залізо, йод, фосфор, мідь та багато інших мікроелементів. Дивно, але згідно з дослідженнями, все це робить кальмар кориснішим за м’ясо яловичини і навіть птиці.

Як почистити кальмари?

Перед приготуванням кальмари потрібно очистити. Тобто, видалити під проточною водою шкірку і вийняти нутрощі та хребет. Якщо кальмари попередньо були заморожені, опустіть їх у холодну воду на деякий час. Після цього очистіть, як і свіжі.

Читайте также: Осьминог в красном вине по-гречески

Є ще один спосіб швидкого очищення заморожених кальмарів — обдати їх окропом. Тоді шкірка-плівка згорнеться і легко відійде. Такий спосіб можливий, але враховуючи, що в даній страві кальмар не дуже довго готуватиметься, зайва теплова обробка йому ні до чого. Кальмар може стати надто жорстким.

Рецепт кальмаров с зеленым горошком

Якщо зелений горошок заморожений, перед приготуванням його необхідно розморозити при кімнатній температурі або під проточною водою.

Інгредієнти для кальмарів із зеленим горошком у томаті:

  • 500 грам свіжих чи заморожених кальмарів
  • 150 грам свіжого чи замороженого зеленого горошку
  • 300 грам томатів у власному соку або 2-3 великих м’ясистих помідорів
  • 3-4 зубчика часнику
  • невелика цибулина
  • 50 мл білого сухого вина
  • сік половини невеликого лимона
  • кілька ложок оливкової олії для смаження
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • зелень (базилик, петрушка, кріп)

Кальмары в томате с горошком рецепт

Рецепт кальмарів у томаті:

  1. Кальмари очищаємо від плівок і начинок і нарізаємо кільцями шириною приблизно 1 см.
  2. У глибокому сотейнику або сковороді WOK розігріваємо оливкову олію.
  3. На невеликому вогні пасеруємо протягом декількох хвилин дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник до прозорості.
  4. Додаємо нарізані кальмари і помішуючи, готуємо 2-3 хвилини.
  5. Вливаємо вино. Протягом кількох хвилин алкоголь випарується. А поки що насолоджуємося ароматом.
  6. Томати у власному соку попередньо повинні бути подрібнені блендером. Якщо у Вас неочищені помідори, їх на кілька хвилин опускаємо в дуже гарячу воду і очищаємо від шкірки. Після цього подрібнюємо за допомогою блендера.
  7. Отриманою томатною сумішшю заливаємо кальмари і залишаємо тушкуватися на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин або до того моменту, поки соус не закипить і не почне густіти.
  8. Додаємо зелений горошок, сік половини невеликого лимона, ретельно перемішуємо, солимо, перчимо та залишаємо на невеликому вогні ще хвилин на 10-15.
  9. Після цього прибираємо страву з плити, посипаємо улюбленою зеленню. Кальмари в томаті готові, подаємо до столу.

Рецепт кальмаров в томате

© Фото duespaghetti

Leave a Reply