Раки у пиві. Рецепт

Раки в пиве рецепт

Існує багато способів варіння раків. Найпростіший і найпопулярніший — це варити у воді з додаванням спецій або овочів. Але щоб отримати несподіваний смак, краще поекспериментувати та приготувати раки по-новому, у пиві. Рецепт простий, а результат – незвичайний та дуже смачний. Як підготувати раки та правильно їх зварити у пиві?

Насамперед, раки потрібно добре промити. Для цього заливаємо їх холодною водою у зручній ємності на півгодини, після цього воду зливаємо та заливаємо ще на пів години.

Як варіант — можна замість води використовувати холодне молоко, раки настояться протягом півгодини і будуть соковитішими і м’якшими.

Інгредієнти для варіння раків у пиві:

  • раки
  • вода та пиво в рівних обсягах
  • сіль із розрахунку 1 столова ложка на літр води
  • сушений кріп
  • насіння кропу
  • свіжий кріп
  • перець горошком 15-20 штук
  • лавровий лист
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • 1 лимон
rak

Спосіб приготування раків у пиві:

  1. Кип’ятимо воду і викладаємо в каструлю очищені і нарізані крупно моркву, цибулю і лимон, сушений і свіжий кріп, насіння кропу, перець, лавровий лист і сіль.
  2. Після закипання додаємо пиво та знову доводимо до кипіння.
  3. Опускаємо попередньо промиті раки, тримаючи за спинку.
  4. Перемішуємо та варимо 10-15 хвилин після закипання.
  5. Залишаємо раків настоятися під кришкою близько півгодини.
  6. Подаємо зі свіжою зеленню та часточками лимона.

Leave a Reply