Гаспачо: класичний рецепт томатного супу з варіаціями

Суп гаспачо рецепт Gazpacho

Хоча суп гаспачо традиційно прийнято вважати літнім блюдом, восени, в сезон овочів, він не менш актуальний. Коли дозрівають ароматні м’ясисті помідори та достаток солодкого червоного перцю, обов’язково приготуйте цей простий і дуже смачний овочевий суп. Які варіанти приготування гаспачо існують і які інгредієнти додадуть особливу пікантність супу?

Як приготувати суп гаспачо: покроковий рецепт томатного супу

Звичайно, варіантів приготування гаспачо стільки ж, скільки бажаючих приготувати цей суп. В Андалусії, на батьківщині гаспачо, кожна господиня готує його по-різному, зі своїми секретами. Основне – те, що поєднує всі супи, – основа з томатів. Подальші варіації абсолютно різні.
Суп гаспачо рецепт

Невеликий секрет: після приготування наберіться терпіння і дайте гаспачо настоятися в холодильнику хоча б кілька годин, щоб отримати більш насичений смак. Повірте, результат буде того вартий!

Томатный суп гаспачо рецепт

Енергетична цінність супу гаспачо:

  • Калорійность: 125 калорій
  • Жири: 8,5 грамів
  • Білки: 2,3 грамів
  • Вуглеводи: 9,7 грамів

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6

Інгредієнти для гаспачо:

  • 7-8 великих м’ясистих помідорів
  • 2 огірки
  • 2 великих червоних солодких перців
  • 1 солодка цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • 2 ст. ложки винного оцту
  • холодна вода або томатний сік
  • білий хліб без скоринки
  • улюблена зелень
  • свіжомелений чорний перець
  • морська сіль

Гаспачо рецепт классический

Гаспачо: класичний рецепт приготування в домашніх умовах

  1. Помідори очищаємо від шкірки та плодоніжки. Для цього робимо на них хрестоподібний надріз і на 30 секунд опускаємо в воду, що закипіла. Після цього перекладаємо в ємність з холодною водою або краще з льодом і відразу ж очищаємо.
  2. Огірки очищаємо від шкірки і крупно нарізаємо.
  3. Солодкий перець очищаємо від насіння та внутрішньої мембрани та нарізаємо крупно.
  4. Подрібнюємо цибулю та часник.
  5. Після цього всі інгредієнти збиваємо у блендері. Якщо чаша блендера невелика, то просто розділіть усі продукти і збийте їх за кілька разів і пропорційними частинами.
  6. Додайте за смаком винний оцет, сіль, чорний свіжомелений перець і трохи оливкової олії.
  7. Після цього розбавте гаспачо холодною водою або готовим соком томатним до отримання бажаної консистенції. Постійно пробуйте і додайте необхідну кількість рідини до смаку.
  8. Добре перемішайте всі інгредієнти та залиште в холодильнику на кілька годин.
  9. У цей час приготуємо сухарики. Якщо Ви їх любите, звісно. Білий хліб ріжемо кубиком і підсушуємо у духовці.
  10. Розливаємо суп гаспачо по тарілках. У кожну додаємо кілька ложок оливкової олії та перемішуємо.
  11. Додаємо зелень до смаку. Будь-яку. Кріп, петрушку, базилік, м’яту. Все, що любите.
  12. Додаємо хрусткі сухарики. Знову ж таки, за бажанням. Класичний гаспачо готовий!

Классический томатный суп гаспачо

Читайте также: Гарбузовий суп по-азіатськи. Сезон у самому розпалі!

Як зробити гаспачо оригінальним?

За бажанням можна доповнити класичний рецепт гаспачо не традиційними інгредієнтами. Додаємо кілька крапель лимонного соку та дрібно нарізаний огірок та солодкий перець або морепродукти — креветки, кальмар, восьминіжки, м’ясо краба або мідії. Експериментуйте зі смаками та пропорціями і результат Вас здивує та обов’язково порадує!

© Фото: passportto, elguardaposts, bellasbanquet, themuffinmyth

Читайте другие интересные рецепты:

Leave a Reply