Коктейль Негроні: Рецепт із серця Флоренції від графа та бармена

Коктейль Негрони рецепт

Італійський граф Камілло Негроні знався на коктейлях. Класичний смак «Американо» — коктейлю на вермуті, кампарі та содовій, він вирішив підкоригувати на свій лад. Попросивши бармена замінити деякі інгредієнти. Які ж?

Коктейль Негроні — історія, рецепт та склад

Це сталося в 1919 році в барі Cafe Casoni у Флоренції. Саме тоді граф Negroni, вважаючи коктейль “Американо” недостатньо міцним, попросив бармена Фоско Скарселлі замінити содову в його складі джин. А щоб «новий» коктейль відрізнявся і його неможливо було сплутати з попередником, його завбачливо прикрасили часточкою апельсина. Незабаром, 1947 року, такий коктейль і почали називати на ім’я графа — «Негроні».

Читайте також: Як приготувати Апероль Шприц?

Рецепт Негрони

Коктейль Негроні став настільки популярним, що згодом родина графа запустила власну лінію виробництва. Продавали коктейль під маркою Antico Negroni 1919 і це був перший коктейль, який вироблявся в промислових масштабах.

Енергетична цінність однієї порції коктейлю Negroni:

  • Калорійність: 235 калорій
  • Жири: 0,5 грамів
  • Білки: 1,7 грамів
  • Вуглеводи: 26,3 грамів

Час приготування Negroni: 3 хвилини
Кількість порцій: 1

Читайте також: Рецепт коктейлю Хуго для спекотних літніх вечорів

Інгредієнти та склад коктейлю Негроні:

  • джин 30 мл
  • біттер Кампарі 30 мл
  • червоний вермут 30 мл
  • часточка апельсина
  • лід

Як приготувати коктейль Негроні: покроковий рецепт

  1. Келих наповнюємо кубиками льоду.
  2. Акуратно вливаємо в келих джин, бітер та вермут.
  3. Перемішуємо за допомогою барної ложки.
  4. Прикрашаємо часточкою апельсина.
  5. Коктейль Негроні готовий!

Вживати цей оригінальний коктейль прийнято як аперитив, а подавати в келиху типу old-fashion glass.

Leave a Reply