Коктейль Hugo (Хуго) – освіжаючий фаворит літа! + Рецепт сиропу з бузини

З’явившись зовсім недавно, Hugo вже встиг стати культовим. Спекотні літні вечори просто створені для того, щоб насолодитися цим смачним коктейлем на основі шампанського і сиропу з чорної бузини. А поєднання з ягодами або цитрусовими і м’ятою роблять його ще смачнішим і незабутнім. Де був придуманий Хуго та як його приготувати?

Історія коктейля Hugo

cocktail hugo

Створено Хуго, або, як його ще називають Х’юго, в 2005 році в Італії Роландом Грубером. Саме бар San Zero Wine&Cocktail Bar у місті Натурно і вважається батьківщиною знаменитого коктейлю.

Спочатку у складі Hugo було просекко, содова, часточки лимона, м’ята, лід і основний відмінний компонент сироп з лимонної меліси. Але оскільки такий сироп — дуже рідкісний інгредієнт, згодом його замінили на більш доступний сироп з бузини.

Цей напій чудово видаляє спрагу, тому насолоджуватися його смаком можна протягом дня.

Разом з Апероль Шприц, коктейль Hugo безсумнівно буде фаворитом цього літа!

Hugo_Cocktaile

Енергетична цінність:

  • Калорійність: 250 калорій
  • Жири: 9 грамів
  • Білки: 0,5 грамів
  • Вуглеводи: 35,8 грамів

Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 1

Інгредієнти для коктейля Хуго:

  • 20 мл сиропу з бузини
  • 150 мл ігристого або білого сухого вина
  • 100 мл газованої минеральной воды
  • декілька листків м’яти
  • кубики льоду
  • долька лимона (лайма) або полуниця
Коктейль Hugo

Як приготувати коктейль Hugo:

  1. У келих для вина викладаємо кілька кубиків льоду. Таким чином келих охолоджується протягом кількох хвилин. Кубики, що розстали, викидаємо.
  2. У келих викладаємо кілька листочків м’яти і за допомогою ложки або руками трохи приминаємо їх.
  3. Додаємо по черзі сироп, улюблене ігристе або просто сухе вино та охолоджену мінеральну воду.
  4. Додаємо ще кілька кубиків льоду.
  5. За бажанням – розрізану на кілька частин полуницю або часточку лимона (лайма).
  6. Коктейль Хуго готов! Відразу подаємо.

Читайте також: Негроні. Коктейль із серця Флоренції від графа та бармена

До речі, сироп із квіток бузини Ви легко можете приготувати у сезон у себе вдома.

Рецепт сиропу з чорної бузини для коктейлю Хьюго

Інгредієнти:

  • 20-30 квіток чорної бузини
  • 1 лимон
  • 1 апельсин
  • 1 кг цукру
  • 1 л води
Hugo Cocktaile

Спосіб приготування сиропу для Хуго:

  1. Суцвіття бузини відокремлюємо від стебел.
  2. Лимон і апельсин нарізаємо тонкими часточками та разом з квітами поміщаємо у зручну ємність.
  3. Готуємо цукровий сироп: розчиняємо цукор у воді, добре перемішуємо та доводимо до кипіння на невеликому вогні.
  4. Заливаємо готовим сиропом підготовлену суміш квітів та лимона з апельсином.
  5. Залишаємо в холодильнику на кілька днів.
  6. Через кілька днів суміш проціджуємо, ще раз кип’ятимо і переливаємо вже готовий сироп у стерилізовані пляшки.
  7. Такий сироп добре зберігається у прохолодному місці протягом року.

© Фото: likeitgir, portandfin, ritzenhoff, reichelt-berlin

Leave a Reply