Коктейль Апероль Шприц: рецепт + історія коктейлю

Такий популярний та модний у спекотні літні дні коктейль має багаторічну історію. Aperol Spritz отримав свою назву завдяки відомому біттеру Aperol, який був винайдений ще 1919 року. Що було у його первісному складі?

Історія коктейлю Апероль Шприц

До складу коктейлю входили апельсин, плоди хінного дерева, ревінь, трави – лише близько 30 компонентів. Після того, як Апероль стали змішувати зі Шприцом (Спритцем) — сумішшю вина (білого сухого чи ігристого) та газованою водою або тоніком, за коктейлем закріпилася постійна, відома нам назва — Апероль Шприц. Як же заведено готувати коктейль сьогодні?

Коктейль Апероль шприц рецепт
Коктейль Апероль Шприц: класичний рецепт приготування

Читайте також: Негроні. Коктейль із серця Флоренції від графа та бармена

Енергетична цінність коктейля Aperol Spritz:

  • Калорійність: 205 калорій
  • Жири: 0 грам
  • Білки: 0,2 грам
  • Вуглеводи: 17,4 грам

Час приготування:1 хвилина
Кількість порцій: 1

Рецепт коктейля Апероль Шприц

Інгредієнти, які вам знадобляться:

  • 100 мл Просекко
  • 50 мл біттера Апероль
  • 50 мл тоніка або мінеральної води
  • часточка апельсина або грейпфрута (дуже рідко – лимона)

Як приготувати Апероль Шприц: покроковий рецепт

  1. Просекко, Апероль и тонік (воду) вилити в охолоджений стакан
  2. Додати лід
  3. Обережно перемішати
  4. Класичний Апероль Шприц готовий!
  5. Подавати, прикрасивши долькою цитрусових
Апероль Шприц классический
Апероль Шприц класичний рецепт

Leave a Reply