5 літніх трав

Свіжі трави, зібрані влітку, найкорисніші. Смачні та ароматні, вони не лише лікують, а й допомагають підтримувати хорошу форму та самопочуття.

Як використовувати?

Заварюйте чаї з улюбленими травами, додайте мед, лимон або цукор до смаку або насолоджуйтесь чистим смаком корисного напою. Головне, не варто забувати про те, що це перш за все зцілюючий збір, тому приймати його без особливих спеціальних призначень потрібно в розумних кількостях. Оптимальним варіантом буде заварювання однієї-двох склянок чаю на день із розрахунку одна чайна ложка або кілька листочків на склянку води.

(більше…)

Соус Айолі . Рецепт айолі: як зробити і з чим його подавати?

Дуже часто в меню ресторанів у складі страв або як окремий соус вказують айолі, хоча насправді відвідувачам здається, що використовується злегка приправлений майонез. Що таке айолі? Один із популярних соусів чи просто інша назва майонезу? Спробуємо розібратися у відмінностях між ними.

(більше…)

Вода Сассі (Sassi Water) + рецепт приготування

Автор цього простого за складом, але унікального напою Синтія Сасс. Синтія – дипломований дієтолог із багаторічним досвідом практикуючої роботи. Саме їй вдячні багато жінок і чоловіків, які ведуть здоровий спосіб життя або лише хочуть до нього долучитися.

(більше…)

Камбала у духовці. Простий рецепт корисної риби

Камбала – це смачна морська риба, що належить до сімейства камбалових. У її м’ясі міститься величезна кількість корисних і необхідних організму людини амінокислот, вітамінів, мікроелементів, жирних кислот, зокрема Омега-3. А завдяки високому вмісту йоду та фосфору, камбала просто необхідна для дитячого раціону.

Деякі любителі риби вважають суттєвим недоліком специфічний запах камбали. Але його легко можна позбутися. Як це зробити? (більше…)

Рибочистка. Ніж для чищення риби. Як вибрати?

У домашніх умовах дуже часто при чищенні та обробленні риби користуються звичайним кухонним ножем. Такий спосіб, звичайно, можливий, але не дуже зручний. До того ж, значно збільшує час підготовки риби для подальшої обробки.

Більш зручним та комфортним буде використання спеціального ножа для чищення риби – рибочистки. На що слід звертати увагу при виборі такого ножа?

(більше…)

Форшмак. Рецепт форшмаку. Нетрадиційний варіант

Форшмак рецепт

Форшмак вважається прикладом традиційної єврейської кухні.
Спочатку форшмак готували із залишків смаженої риби, додаючи до неї цибулю, яйця та спеції. Форшмак був улюбленим блюдом єврейського народу і часто подавався на святковий стіл.
Згодом рецепт форшмаку став змінюватись і доповнюватися новими інгредієнтами. В даний час його готують із різних видів риби, додають до нього горіхи, яблука, капусту та інші продукти.

Форшмак став популярною стравою не лише в єврейській кухні. Сьогодні його можна знайти в меню багатьох ресторанів та кафе, а також приготувати вдома за традиційним чи сучасним рецептом.

Рецепт форшмаку:

Його основа — малосолоний оселедець, цибуля, яйця та хліб. Крім того, можливі різні варіанти додаткових інгредієнтів. Відомий сучасний ресторатор та кулінар Сава Лібкін, одесит та прихильник єврейської кухні зі стажем, рекомендує додавати при приготуванні кисле яблуко, трохи молока, вершкове масло та сік лимона. Який варіант оберете Ви? (більше…)

Білі соуси до риби: три класичні рецепти

Белый соус к рыбе

Класичні білі соуси до риби прості у приготуванні та не вимагають особливих навичок та умінь. Головна вимога до соусу: він має бути густти, не особливо калорійним, а основне — його інгредієнти не повинні перебивати смак самої риби, а лише злегка його відтіняти. Правильно приготований соус повинен підкреслити смак страви та внести додаткові нотки пікантності. Які соуси особливо популярні?
(більше…)

Устриці. Все, що потрібно знати про корисний делікатес

Устрицы

Устриці — це делікатесний двостулковий молюск, який вживається в їжу в сирому вигляді. Залежно від регіону та довкілля смак устриць може відрізнятися від солодкуватого до солоного. Устриці багаті на білок і дуже поживні. Це справжня криниця вітамінів та корисних речовин. У чому користь устриць, які розміри устриць зустрічаються, як відкрити молюск і з чим прийнято подавати до столу?
(більше…)

Як вибрати червону ікру? 7 простих правил

Как выбрать красную икру

Червоною ікрою вважається вся ікра сімейства лососевих — найзвичнішої і найпростішої горбуші, а також атлантичного лосося (семги), кети, нерки, форелі, чавича, кижуча, кужми, тайменю та інших риб. Незважаючи на те, що всі риби відносяться до сімейства лососевих, їх ікра відрізняється за зовнішнім виглядом, кольором, розміром та смаковими характеристиками. Яка ж ікра вважається правильною і як не помилитися у виборі при покупці?

(більше…)

Кальмари з зеленим горошком у томаті

Кальмары рецепт

Чим хороші кальмари? Крім безперечної користі, вони ще й дуже швидко готуються. А додавши свіжий або морожений зелений горошок у поєднанні із соковитими томатами, ми отримаємо яскраву та легку страву. Чим кальмари корисніші за м’ясо птиці та яловичини? Як зробити правильний томатний соус і що ми отримаємо в результаті? (більше…)